10 πράγματα που υποδεικνύουν ότι το σπίτι σας είναι θωρακισμένο από εισβολείς

«Δεν πρόκειται να συμβεί σε μένα», φαίνεται να λένε πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν έτυχε να βιώσουν μέχρι τώρα την οδυνηρή εμπειρία μίας εισβολής στον ιδιωτικό τους χώρο. Επειδή όμως οι διαρρήκτες δεν κάνουν διακρίσεις, ας εστιάσουμε σε δέκα ενέργειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να θωρακίσετε το σπίτι σας απέναντι σε επίδοξους εισβολείς.

Εγκαταστήστε συναγερμό

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο συναγερμός σπιτιού προστατεύει από διαρρήξεις και εισβολές, άρα και μόνο η ύπαρξή του σε ένα χώρο λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επίδοξους εισβολείς. Συγκεκριμένα, οι μαγνητικές επαφές του συναγερμού στα σημεία εισόδου ενός σπιτιού, δηλαδή τις πόρτες και τα παράθυρα, διασφαλίζουν ότι ο συναγερμός θα χτυπά κάθε φορά που επιχειρείται κάποια παραβίασή τους.

Αναβαθμίστε τις κλειδαριές του σπιτιού σας

Έχει παρατηρηθεί συχνά το φαινόμενο να παραβιάζονται ακόμη και οι πόρτες ασφαλείας, παρότι θεωρητικά είναι πιο στιβαρές και δύσκολο να παραβιαστούν. Επομένως, η αναβάθμιση των κλειδαριών και η τοποθέτηση επιπρόσθετων θα δυσκολέψουν πολύ το έργο των διαρρηκτών, αποτυγχάνοντας κατά πάσα πιθανότητα να μπουν στο σπίτι σας.

Κλειδώνετε πάντα τις πόρτες

Ένα μεγάλο ποσοστό διαρρήξεων συμβαίνει επειδή οι πόρτες των σπιτιών είναι συνήθως ξεκλείδωτες. Να θυμάστε πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες του σπιτιού σας ακόμη και αν βρίσκεστε εντός αυτού. Ο συναγερμός σπιτιού σε συνδυασμό με το κλείδωμα των θυρών, σας προσφέρει μεγαλύτερη θωράκιση και προστασία.

Φωτίστε το σπίτι σας

Οι διαρρήκτες έχουν για «σύμμαχό» τους το σκοτάδι, οπότε θα αποφύγουν να εισβάλουν σε ένα καλά φωτισμένο σπίτι τόσο στους εσωτερικούς του χώρους όσο και στην περίμετρό του. Πολύ δύσκολα θα ρισκάρουν να γίνουν αντιληπτοί μόνο και μόνο για να κλέψουν αντικείμενα αξίας που έχετε στο σπίτι σας ή να ενεργοποιήσουν κάποιον αισθητήρα που θα έχει ως αποτέλεσμα το χτύπημα του συναγερμού.

Φροντίστε να έχετε καθαρό τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού

Οι ιδιοκτήτες μονοκατοικιών ή σπιτιών με μεγάλες βεράντες οφείλουν να έχουν περιποιημένους και καθαρούς τους περιβάλλοντες χώρους από μεγάλα φυτά ή λουλούδια που μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια κρυψώνα για τους διαρρήκτες. Διατηρήστε το χώρο όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο από διάφορα αντικείμενα που ενδέχεται να εμποδίσουν το οπτικό σας πεδίο.

Μην επιδεικνύετε αντικείμενα αξίας

Αν έτυχε πρόσφατα να αγοράσετε μία υψηλής τεχνολογίας ακριβή τηλεόραση, μην αφήσετε τη συσκευασία σε προφανές σημείο έξω από το σπίτι σας καθώς μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα διαρρηκτών. Γενικώς, αποφεύγετε να δείχνετε ότι υπάρχουν αντικείμενα μεγάλης αξίας στο σπίτι.

Τοποθετήστε τα κοσμήματα σε θυρίδες ή ασφαλή σημεία

Αν απουσιάζετε από το σπίτι σας για πολλές ώρες καθημερινώς, τότε μην έχετε τα κοσμήματά σας εκτεθειμένα στους χώρους του σπιτιού. Αντιθέτως, τοποθετήστε τα σε θυρίδες ή σημεία που δεν μπορούν να εντοπίσουν εύκολα οι διαρρήκτες. Για παράδειγμα, τοποθετήστε τα σε ένα αποθηκευτικό χώρο που δεν είναι ορατός κάτω από το κρεβάτι ή πίσω από τη βιβλιοθήκη.

Δώστε την εντύπωση ότι υπάρχει πάντα κάποιος μέσα στο σπίτι

Πολλές ληστείες λαμβάνουν χώρα τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες όταν οι άνθρωποι λείπουν από τα σπίτια τους. Γι’ αυτό το λόγο, όταν φεύγετε από το σπίτι, δημιουργήστε την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται πάντα μέσα στο χώρο. Αφήστε κάποιο φως αναμμένο, βάλτε να παίζει μουσική ή αφήστε ανοιχτή την τηλεόραση. Παράλληλα, αν ο συναγερμός σπιτιού σας είναι πάντα ενεργοποιημένος, οι ληστές θα το σκεφτούν μια και δυο φορές να επιχειρήσουν να παραβιάσουν το σπίτι σας.

Τοποθετήστε προειδοποιητικές πινακίδες για την ύπαρξη συναγερμού

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να θωρακίσετε το σπίτι σας από επίδοξους εισβολείς είναι να τοποθετήσετε εξωτερικές πινακίδες που να προειδοποιούν ότι ο χώρος παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με κάμερες και ότι γενικά προστατεύεται από σύστημα συναγερμού. Οι ληστές δύσκολα θα πάρουν το ρίσκο να διαπιστώσουν αν όντως υπάρχει συναγερμός σπιτιού ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα ασφαλείας στην κατοικία σας και θα το βάλουν στα πόδια.

Σύνδεση του συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων

Κάθε συναγερμός μπορεί να προστατέψει ένα σπίτι μέχρι ένα σημείο. Για να θωρακίσετε πιο αποτελεσματικά το σπίτι σας και να αυξήσετε την ασφάλεια της οικογενείας σας, επιλέξτε την εικοσιτετράωρη σύνδεση του συναγερμού σας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Το γεγονός ότι πάντα κάποιος ξαγρυπνά για εσάς είναι η καλύτερη εγγύηση ότι το σπίτι σας είναι διαρκώς προστατευμένο από εξωτερικούς εισβολείς και κάθε είδους κινδύνους.

 

Χρειάζεστε σύστημα συναγερμού;

Ζητήστε προσφορά από εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της IDS σε όλη την Ελλάδα και ξενοιάστε

 

Συμπληρώστε το πεδίο
Συμπληρώστε το πεδίο
Συμπληρώστε το πεδίο χωρίς κενά
Συμπληρώστε το πεδίο
Γράψτε το μήνυμά σας
Πρέπει να το επιλέξετε ώστε να έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας
Υποχρεωτικό πεδίο

Συναγερμοί σπιτιών, Συναγερμοί καταστημάτων, ασύρματοι συναγερμοί, όλα στην επίσημη ιστοσελίδα της IDS στην Ελλάδα. Μέσα από το Blog μας μάθετε τα πάντα για μία αγορά συναγερμού σπιτιού και την εγκατάσταση συναγερμού σπιτιού και ότι άλλο χρειάζεται για την ασφάλειά σας

 

Οδηγίες χρήσης Συναγερμού IDS