Ασφαλές σπίτι όταν λείπουμε σε διακοπές!

Πολλές φορές συμβαίνει προτού φύγουμε για τις διακοπές μας, να έχουμε το φόβο ότι το σπίτι θα μείνει μόνο του και μπορεί να πέσουμε θύμα κλοπής. Υπάρχουν πολλά βασικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την ασφάλεια του σπιτιού μας, τα οποία θα εφησυχάσουν εμάς αλλά θα προβληματίσουν τον δράστη για το αν θα «επιλέξει» το δικό μας σπίτι ή όχι.

 

  • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
  • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και, αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι, και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
  • Μην αφήνετε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
  • Το σπίτι ή το διαµέρισµα σας να µην δείχνει "εντελώς κλειστό", γιατί έτσι υποδηλώνει την απουσία σας.
  • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.
  • Οπλίστε τον συνάγερμό σας. Πολλοί ιδιοκτήτες που έπεσαν θύματα κλοπής θα μπορούσαν να το αποφύγουν αν απλά είχαν ενεργοποιήσει το συναγερμό τους!
  • Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας. Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.

 

Κλασικό λάθος Νο1

Θεωρούµε συχνά πως το να αφήσουµε ανοιχτά τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού ή και ένα φως µέσα στο σπίτι «υποδεικνύει» πως είµαστε εκεί, άρα αποτρέπουµε τους κλέφτες από το να µας στοχοποιήσουν. Κι όµως, αυτό είναι το κλασικότερο λάθος. Και αν το καλοσκεφτούµε θα καταλάβουµε γιατί. Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να καταλάβει πως, αν τα φώτα είναι για µερικές µέρες (ή και παραπάνω) διαρκώς αναµµένα, ο ιδιοκτήτης πιθανότατα λείπει; Μάλλον καθόλου, εκτός αν πρόκειται για «πρωτάρη» επίδοξο κλέφτη. Αν επιθυµούµε να ανάβουν τα φώτα του σπιτιού µας τη νύχτα, µπορούµε να εγκαταστήσουµε χρονοδιακόπτες, ως µια µέση λύση.

Κλασικό λάθος Νο2

Ουκ ολίγα σπίτια έχουν εγκαταστήσει τα τελευταία χρόνια συστήµατα «εκφοβισµού» των επίδοξων κλεφτών. Και τι εννοούµε µε αυτό; Κουτιά συναγερµού και κάµερες παρακολούθησης που δεν λειτουργούν, µε το σκεπτικό πως µε αυτό τον τρόπο οι διαρρήκτες θα φοβηθούν και η κλοπή θα αποτραπεί. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν µας προστατεύει από τους «επαγγελµατίες» του είδους, οι οποίοι αναγνωρίζουν µε µεγάλη ευκολία τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο. Εποµένως είναι προτιµότερο να υπάρχει ένας «πραγµατικός» συναγερµός ή πολύ απλά να µην υπάρχει καθόλου αν δεν έχουµε τη δυνατότητα.

Ας θυμόμαστε τέλος ένα βασικό κανόνα για την ασφάλεια του σπιτιού μας:

Όσο πιο πολύ δυσκολεύουμε έναν διαρρήκτη, τόσο πιο πολύ τον αποτρέπουμε από το να επιλέξει το δικό μας σπίτι.

 

Χρειάζεστε σύστημα συναγερμού;

Ζητήστε προσφορά από εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της IDS σε όλη την Ελλάδα και ξενοιάστε

 

Συμπληρώστε το πεδίο
Συμπληρώστε το πεδίο
Συμπληρώστε το πεδίο χωρίς κενά
Συμπληρώστε το πεδίο
Γράψτε το μήνυμά σας
Πρέπει να το επιλέξετε ώστε να έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας
Υποχρεωτικό πεδίο

Συναγερμοί σπιτιών, Συναγερμοί καταστημάτων, ασύρματοι συναγερμοί, όλα στην επίσημη ιστοσελίδα της IDS στην Ελλάδα. Μέσα από το Blog μας μάθετε τα πάντα για μία αγορά συναγερμού σπιτιού και την εγκατάσταση συναγερμού σπιτιού και ότι άλλο χρειάζεται για την ασφάλειά σας

 

Οδηγίες χρήσης Συναγερμού IDS