Συναγερμός με κέντρο λήψης σημάτων

Ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά μιας και οποιαδήποτε απόπειρα διάρρηξης σε ένα χώρο θα ανιχνευτεί αμέσως, ενεργοποιώντας το συναγερμό και τις σειρήνες του συστήματος. Είναι όμως αυτό πάντα αρκετό;

Ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να αποδώσει πλήρως τις λειτουργίες του αλλά και τα οφέλη του, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ενός Κέντρου Λήψης Σημάτων 24ώρης λειτουργίας.

Τι είναι το Κέντρο Λήψης Σημάτων;

Το κέντρο λήψης σημάτων είναι ένας σταθμός ο οποίος μπορεί να δεχτεί σήματα από κάθε συμβεβλημένο σύστημα ασφαλείας (συναγερμός) μέσω του τηλεφωνικού δικτύου (σταθερής τηλεφωνίας ή κινητής τηλεφωνίας) και μπορεί να επιτηρεί σε 24ώρη βάση την κατάσταση του συστήματος ασφαλείας. Έτσι, σε περίπτωση που παραβιαστεί κάποια ζώνη του συστήματος, το κέντρο λήψης σημάτων μπορεί να γνωρίζει ακριβώς την ώρα και το σημείο του χώρου που επιχειρήθηκε η εισβολή, έτσι ώστε να ειδοποιήσει άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές (100) και τον ιδιοκτήτη στα τηλέφωνα ανάγκης που έχει δηλώσει. Εκτός από τις περιπτώσεις της διάρρηξης, το κέντρο μπορεί να διαχειριστεί και άλλα σήματα όπως φωτιάς, ιατρικής ανάγκης, πλημμύρας αλλά και άλλων γεγονότων τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν το σύστημα ασφαλείας μέσω ειδικών αισθητηρίων.

Γενικά, τα σήματα που μπορεί να λάβει ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι:

Σήμα Διάρρηξης
Αναγνώριση της ζώνης που παραβιάστηκε, ειδοποίηση της Άμεσου Δράσης (100) και ενημέρωση του πελάτη στα τηλέφωνα ανάγκης που έχει δηλώσει.

Σήμα Φωτιάς
Άμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής (199) και του πελάτη στα τηλέφωνα ανάγκης.

Σήμα Προσωπικής Απειλής
«Απειλή» μέσω συγκεκριμένου συνδυασμού από το πληκτρολόγιο. Ειδοποίηση της Άμεσου Δράσης (100) και άμεση ενημέρωση στα τηλέφωνα ανάγκης.

Σήμα Αφόπλισης Υπό Απειλή
Αφόπλιση του συστήματος υπό απειλή, μέσω μυστικού κωδικού. Ειδοποίηση της Άμεσου Δράσης (100) και άμεση ενημέρωση στα τηλέφωνα ανάγκης.

Σήμα Ληστείας
Πάτημα ειδικής συσκευής «Μπουτόν πανικού». Ειδοποίηση της Άμεσου Δράσης (100) και άμεση ενημέρωση στα τηλέφωνα ανάγκης.

Σήμα Ιατρικής Ανάγκης
Άμεση ειδοποίηση στα τηλέφωνα ανάγκης που έχει δηλώσει ο πελάτης για αυτή την περίπτωση (συγγενείς, προσωπικός γιατρός κλπ).

Σήμα Παραβίασης Συστήματος
Παρενόχληση της μονάδας ή της σειρήνας του συστήματος. Ειδοποίηση της Άμεσου Δράσης (100) και άμεση ενημέρωση στα τηλέφωνα ανάγκης.

Σήμα Ανίχνευσης Θερμοκρασίας-Πλημμύρας κλπ
Ανίχνευση αύξησης / πτώσης της θερμοκρασίας του χώρου, επιπέδων υγρασίας ή πίεσης, διαρροής νερού / γκαζιού κλπ , μέσω ειδικών αισθητηρίων και προγραμματισμού. Ειδοποίηση της αρμόδιας αρχής και του πελάτη στα τηλέφωνα ανάγκης.

Σήμα Διακοπής Ρεύματος
Για διακοπή ρεύματος χωρίς επαναφορά, ενημερώνεται ο πελάτης. Σε διακοπή ρεύματος τις βραδινές ώρες, ο πελάτης ενημερώνεται το πρωί (εξαιρούνται περιπτώσεις άμεσης ενημέρωσης).

Σήμα Πτώσης Τάσης Μπαταρίας
Άμεση ειδοποίηση του πελάτη (μία φορά το 24ωρο) ότι η μπαταρία του συναγερμού έχει εξασθενήσει προκειμένου να ενημερώσει τον τεχνικό του και να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Επιπλέον, οι χειριστές του 24ωρου Κέντρου Λήψης Σημάτων μπορούν ανά πάσα στιγμή να δώσουν πληροφορίες στον ιδιοκτήτη, σχετικά με το ποιος χρήστης εισήλθε στο χώρο του και τι ώρα, εάν οπλίστηκε ο συναγερμός την ώρα που έπρεπε, και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να λάβει το κέντρο, βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει στο σύστημα από τον τεχνικό.

Γιατί να συνδέσω τον συναγερμό μου με 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων και να μη λειτουργεί αυτόνομα:

Είναι πολύ σημαντικό να ασχολείται κάποιος υπεύθυνα με τον συναγερμό μας και να επεμβαίνει όταν υπάρχει ανάγκη. Θεωρείται επικίνδυνο και όχι έξυπνο, να πηγαίνει ο ιδιοκτήτης στο χώρο του όταν έχει ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Δεν έχει εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις και οι συνέπειες είναι δυνατόν να αποβούν τραγικές.
Εάν ο συναγερμός λειτουργεί αυτόνομα τότε λειτουργεί κατά το ήμισυ. Θα έχουμε αποτέλεσμα μόνο στην περίπτωση που ενδιαφερθεί ο γείτονας (εάν δεν λείπει) ακούγοντας την σειρήνα. Όμως δεν είναι μόνο αυτό καθώς συνδεόμενοι σε ένα κέντρο λήψης σημάτων μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και τις υπόλοιπες δυνατότητες του συστήματός μας όπως το πλήκτρο προσωπικής απειλής, το πλήκτρο ιατρικής βοήθειας, φωτιάς κ.α. Το 24ωρο κέντρο παρακολουθεί την όλη δραστηριότητα του συναγερμού και εν τέλει το κόστος της υπηρεσίας για τα οφέλη που μας προσφέρει εκτιμούμε ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Είναι όλα τα Κέντρα Λήψης Σημάτων αξιόπιστα;

Υπάρχουν οργανωμένα κέντρα λήψης σημάτων συναγερμού, που λειτουργούν όλο το 24ωρο και τις 365 ημέρες του χρόνου. Η IDS Hellas προτείνει το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security και αυτό γιατί διαθέτει:

• Πολυετή εμπειρία
30 χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία στα συστήματα ασφαλείας

• Ικανοποιημένους συνδρομητές
35.000 οικογένειες και επαγγελματίες μας εμπιστεύονται για την ασφάλειά τους

• Πρωτοποριακές καινοτόμες υπηρεσίες
Υπηρεσία Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας AtlasMed

• Πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς
Αναγνωρισμένη ποιότητα υπηρεσιών με ISO 9001: 2015

Δείτε αναλυτικά εδώ: https://www.atlasecurity.gr/services/

Συναγερμοί σπιτιών, Συναγερμοί καταστημάτων, ασύρματοι συναγερμοί, όλα στην επίσημη ιστοσελίδα της IDS στην Ελλάδα. Μέσα από το Blog μας μάθετε τα πάντα για μία αγορά συναγερμού σπιτιού και την εγκατάσταση συναγερμού σπιτιού και ότι άλλο χρειάζεται για την ασφάλειά σας

 

Οδηγίες χρήσης Συναγερμού IDS