Γιατί είναι σημαντική η επικοινωνία με τον εγκαταστάτη μου;

Το εάν ένα σύστημα συναγερμού θα κριθεί αποτελεσματικό ως προς την προστασία ενός χώρου και των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτόν, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, αφενός, από την ποιότητα του επιλεγμένου συστήματος ασφαλείας, αφετέρου, από τη συνδρομή του τεχνικού-εγκαταστάτη που θα τον τοποθετήσει. Εξαιτίας αυτού, η επιλογή του κατάλληλου συστήματος συναγερμού (δείτε σχετικό άρθρο) για ένα σπίτι επιβάλλεται να γίνεται με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες ασφαλείας που έχει, μία απόφαση ωστόσο που δε γίνεται να ληφθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια ενός έμπειρου εγκαταστάτη που θα μελετήσει επιμελώς όλα τα πιθανά σημεία εισβολής ενός χώρου, αξιολογώντας εύστοχα κάθε παράγοντα κινδύνου. Για ποιους λόγους, όμως, είναι τόσο σημαντική η επικοινωνία με τον εγκαταστάτη του συναγερμού μας;

Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι για την ασφάλειά μου

Κατ’ αρχάς, η επικοινωνία ανάμεσα σε έναν κάτοχο συστήματος συναγερμού και τον εγκαταστάτη είναι ζωτικής σημασίας καθώς ο τελευταίος είναι ο άνθρωπος στον οποίο έχουμε εμπιστευτεί ουσιαστικά την ασφάλεια της περιουσίας και της ζωής μας. Είναι το άτομο που είναι εξοικειωμένο καλύτερα από τον καθένα με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες κάθε είδους συναγερμών, με αποτέλεσμα να μπορεί να εισηγηθεί την εγκατάσταση ενός συστήματος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφαλείας του χώρου μας. Ο εξουσιοδοτημένος εγκαταστάτης συναγερμού, αφού προβεί σε λεπτομερειακή μελέτη και «χαρτογράφηση» ενός οικιακού περιβάλλοντος, διαθέτει την τεχνογνωσία και την ικανότητα να «διαγνώσει» τα ευάλωτα σημεία ασφαλείας του χώρου μας και να μας υποδείξει πώς να θωρακιστούν. Επιπλέον, ένας εγκαταστάτης συναγερμού που έχει εδραιώσει τη φήμη του στην αγορά, αφουγκράζεται άριστα τις φοβίες και ανησυχίες των ιδιοκτητών, προτείνοντας τις ιδανικές λύσεις για την κάλυψη κάθε κενού ασφαλείας.

Θα με υποστηρίξει τη στιγμή που θα τον έχω ανάγκη

Δεδομένου ότι ο εγκαταστάτης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του χώρου μας, έχει ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε πιθανό κενό ασφαλείας του και μπορεί να μας υποστηρίξει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστούμε. Εξάλλου, το γεγονός ότι ο τεχνικός-εγκαταστάτης μας κατέχει άδεια security από το νόμο, τον καθιστά ειδικό σε οποιοδήποτε θέμα προστασίας και ασφαλείας μπορεί να προκύψει. Έτσι, τη στιγμή που θα τον έχουμε ανάγκη για τον οποιοδήποτε λόγο, η πείρα και η τεχνογνωσία του θα μετρήσουν καθοριστικά ώστε να επιλυθεί το θέμα που μας απασχολεί ή οτιδήποτε σχετίζεται με τη λειτουργία του συναγερμού μας. Όταν υπάρχει ανάγκη, ο εγκαταστάτης συναγερμού προτείνει εξατομικευμένες λύσεις που εξασφαλίζουν την αρτιότητα στο έργο της προφύλαξης του χώρου μας.

Θα με καθοδηγήσει εάν έχω απορίες

Επίσης, ο εγκαταστάτης συναγερμού είναι πάντα στη διάθεσή μας για να λύσει απορίες σχετικά με τη λειτουργία του συναγερμού μας καθοδηγώντας μας βήμα προς βήμα για την αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος. Ο εγκαταστάτης άλλωστε είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την άρτια και αποτελεσματική λειτουργία του συναγερμού μας, οπότε είναι το άτομο που γνωρίζει άριστα κάθε παράμετρο στη λειτουργία του. Αυτό το feedback ανάμεσα στον κάτοχο του συναγερμού και τον εγκαταστάτη συναγερμού συμβάλλει σίγουρα στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αφήνοντας ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας για οτιδήποτε χρειαστεί ο χρήστης σε σχέση με το συναγερμό του.

Θα σπεύσει να εξυπηρετήσει κάποιον γνωστό μου – δικό μου άνθρωπο που έχει ανάγκη από συναγερμό

Τέλος, επειδή η ασφάλεια είναι το πιο πολύτιμο αγαθό σήμερα όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους δικούς μας ανθρώπους, η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με τον εγκαταστάτη, μας δίνει το θάρρος να του ζητήσουμε να εξυπηρετήσει κάποιον δικό μας άνθρωπο που χρειάζεται συναγερμό και επιθυμεί να θωρακίσει το χώρο του απέναντι σε εισβολείς. Ο εγκαταστάτης μας θα σπεύσει να αξιολογήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ασφαλείας κάπου φίλου, συγγενή ή γνωστού διότι είναι πάντα πρόθυμος να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημά μας και φροντίζει για την προστασία μας κάθε ώρα και στιγμή.

Συναγερμοί σπιτιών, Συναγερμοί καταστημάτων, ασύρματοι συναγερμοί, όλα στην επίσημη ιστοσελίδα της IDS στην Ελλάδα. Μέσα από το Blog μας μάθετε τα πάντα για μία αγορά συναγερμού σπιτιού και την εγκατάσταση συναγερμού σπιτιού και ότι άλλο χρειάζεται για την ασφάλειά σας

 

Οδηγίες χρήσης Συναγερμού IDS