Πώς με προστατεύει το σύστημα συναγερμού IDS

Μαθαίνουμε συχνά ότι κάποιο φιλικό ή συγγενικό μας πρόσωπο αναγκάστηκε να εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού στην κατοικία του αφού πρώτα έπεσε θύμα διάρρηξης ή εισβολής. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που αποκαλύπτει βασικά την εσφαλμένη μας νοοτροπία απέναντι στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την έννοια της ασφάλειας ενός σπιτιού, η οποία πρέπει να αναδεικνύεται σε προτεραιότητα. Ας επιχειρήσουμε όμως να «σκιαγραφήσουμε» τους τρόπους με τους οποίους το σύστημα συναγερμού της IDS μπορεί να μας προστατεύει είτε όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας είτε όταν απουσιάζουμε από αυτό. Έναν πιστοποιημένο συναγερμό που διαθέτει όλα τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και εξειδικεύεται στην ασφάλεια - προστασία της ανθρώπινης ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο. Η κατασκευή τους ξεχωρίζει για την αξιοπιστία τους καθώς τα προϊόντα της κατασκευάζονται στο Durban Νοτίου Αφρικής, την χώρα με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα και τις πιο υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας παγκοσμίως.

Πώς με προστατεύει το σύστημα συναγερμού IDS όταν είμαι μέσα στο σπίτι μου;

Το σπίτι μας είναι το «άβατό» μας. Ο λόγος που το εφοδιάζουμε με ένα προηγμένο σύστημα συναγερμού IDS είναι για να του χαρίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια προστατεύοντας την ίδια μας τη ζωή. Όταν βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι μας, οι μαγνητικές επαφές ουσιαστικά θωρακίζουν όλα τα ανοίγματα του περιβάλλοντος, δηλαδή τις πόρτες και τα παράθυρα που αποτελούν τα σημεία εισόδου. Τα ραντάρ που τοποθετούνται στους εσωτερικούς χώρους εντοπίζουν κάθε ύποπτη δραστηριότητα και κίνηση, ενώ ο πίνακας ελέγχου (κεντρική μονάδα IDS) είναι στην πραγματικότητα ο «εγκέφαλος» του συναγερμού, ο οποίος δίνει εντολή στις σειρήνες να ηχήσουν, τη στιγμή που θα χρειαστεί. Φυσικά, ο συναγερμός μπορεί να είναι σε λειτουργία ενώ εμείς κινούμαστε ελεύθερα μέσα στο σπίτι μας (πχ: τα βράδυ όταν κοιμόμαστε) Σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα είναι ασφαλώς οπλισμένο περιφερειακά με τις μαγνητικές επαφές, αφήνοντας ανενεργά τα εσωτερικά ραντάρ κίνησης.

Να σημειωθεί ότι μπορούμε πάντα να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ασφάλειά μας με τα εξωτερικά ραντάρ κίνησης που τοποθετούνται στις βεράντες ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους.

Η IDS Hellas διαθέτει 2 πίνακες συναγερμού, τον πίνακα συναγερμού IDS 805 που είναι η καλύτερη επιλογή για μικρομεσαίες εγκαταστάσεις καθώς και τον πίνακα συναγερμού IDS X Series που προτείνετε για μεσαίους και μεγάλους χώρους και γενικά σε χώρους με υψηλές απαιτήσεις.

Πώς με προστατεύει το σύστημα συναγερμού IDS όταν λείπω;

Όταν απουσιάζουμε από το σπίτι, ωστόσο, οφείλουμε σε κάθε περίπτωση να οπλίζουμε το σύστημα συναγερμού IDS. Αυτό σημαίνει πως από εκείνο το σημείο και έπειτα κάθε κίνηση στην ιδιοκτησία μας μπορεί να θεωρηθεί ως κίνηση εισβολής ή πιθανής διάρρηξης. Αφού ολοκληρωθεί η αναγνώριση, το σύστημα συναγερμού IDS στέλνει την εντολή στη σειρήνα ώστε να χτυπήσει και την ίδια ώρα ενημερώνει το 24ωρης λειτουργίας Κέντρο Λήψης Σημάτων, το οποίο με τη σειρά του ειδοποιεί τις αστυνομικές αρχές. Η διαρκής σύνδεση του συστήματος συναγερμού της IDS με το Κέντρο Λήψης Σημάτων προσφέρει στον ιδιοκτήτη έναν «άγρυπνο φρουρό» 24 ώρες κάθε μέρα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία που βρίσκεται. Το άρτια εκπαιδευμένο και πεπειραμένο προσωπικό ασφαλείας αναλαμβάνει να αποκωδικοποιήσει κάθε σήμα κινδύνου και ενεργεί αστραπιαία ώστε να επέμβει αποτελεσματικά στο χώρο σας. Έτσι, ενώ εσείς μπορεί να απουσιάζετε στο χώρο εργασίας σας ή να απολαμβάνετε τις διακοπές σας, κάποιος ξαγρυπνά όλο το εικοσιτετράωρο για λογαριασμό σας, επιδεικνύοντας άμεση και υπεύθυνη ανταπόκριση σε κάθε πιθανό κίνδυνο για την περιουσία σας.

 

Χρειάζεστε σύστημα συναγερμού;

Ζητήστε προσφορά από εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της IDS σε όλη την Ελλάδα και ξενοιάστε

 

Συμπληρώστε το πεδίο
Συμπληρώστε το πεδίο
Συμπληρώστε το πεδίο χωρίς κενά
Συμπληρώστε το πεδίο
Γράψτε το μήνυμά σας
Πρέπει να το επιλέξετε ώστε να έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας
Υποχρεωτικό πεδίο

Συναγερμοί σπιτιών, Συναγερμοί καταστημάτων, ασύρματοι συναγερμοί, όλα στην επίσημη ιστοσελίδα της IDS στην Ελλάδα. Μέσα από το Blog μας μάθετε τα πάντα για μία αγορά συναγερμού σπιτιού και την εγκατάσταση συναγερμού σπιτιού και ότι άλλο χρειάζεται για την ασφάλειά σας

 

Οδηγίες χρήσης Συναγερμού IDS