Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αγορά ενός συστήματος συναγερμού

Η αγορά ενός συναγερμού σπιτιού μας προβληματίζει γιατί έχει σχέση με την ασφάλειά μας και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό. Για την ασφάλειά μας πάντα χρειαζόμαστε το καλύτερο. Άρα είναι λογικό να μας προβληματίζει η επιλογή του κατάλληλου συστήματος ασφαλείας για τον χώρο μας. Πόσο για μία αγορά συναγερμού σπιτιού που έχει σχέση με την προστασία της οικογένειά μας.

Ξεκινώντας την προσπάθειά μας να αναλύσουμε τα βήματα που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί μία αγορά συναγερμού σπιτιού τονίζουμε ότι προτού καταλήξουμε στο σύστημα συναγερμού θα πρέπει ο τεχνικός ασφαλείας να έρθει στο χώρο για μελέτη για να σας προτείνει το κατάλληλο σύστημα που ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σας.


Πρώτο βήμα - Επίσκεψη του τεχνικού ασφαλείας στον χώρο:

Ο τεχνικός ασφαλείας με την εμπειρία του και την τεχνογνωσία στο κομμάτι της ασφάλειας, μελετάει το χώρο, τα κρυφά σημεία και σας προτείνει τι θα χρειαστεί ο χώρος για να λειτουργήσει το συναγερμός σας όπως πρέπει.
Αρκετές φορές ζητάμε προσφορά τηλεφωνικώς όμως αυτό στην πράξη έχει λάθος αποτέλεσμα γιατί μόνο το τεχνικός – εγκαταστάτης συναγερμού έχει την γνώση και την εμπειρία να σας προτείνει τον κατάλληλο συναγερμό για μέγιστη προστασία του χώρου σας. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν με την μελέτη του τεχνικού – εγκαταστάτη συναγερμού στον χώρο σας, θα βγει η προσφορά.


Δεύτερο βήμα - Προσφορά συναγερμού

Σε αυτό το σημείο πριν αναλύσουμε τα υλικά που θα περιλαμβάνει η προσφορά οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι συναγερμοί IDS μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες του χώρου εφόσον διαθέτουν κεντρικές μονάδες που καλύπτουν μία απλή εγκατάσταση (μονάδα 805) όπως και τις πιο σύνθετες και με πολλές απαιτήσεις (μονάδα X SERIES).

Όταν μιλάμε για αγορά συναγερμού σπιτιού η προσφορά θα περιλαμβάνει τα εξής βασικά υλικά: 

Μονάδες συναγερμού της IDS: 

Η δουλειά του είναι η πιο σημαντική. Για αυτό και μόνο η αγορά συναγερμού πρέπει να είναι προσεχτική. Η κεντρική μονάδα της IDS μέσω της πλακέτας της διαχειρίζεται τα περιφερειακά του συναγερμού, εφόσον όλα αυτά συνδέονται σε αυτή. Στον πίνακα της IDS υπάρχει μία μπαταρία που σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να εξασφαλίζει την αυτονομία του καθώς και ένας μετασχηματιστής για την μετατροπή του ρεύματος από 220V σε 12V.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι οι μονάδες συναγερμού της IDS έχουν διεθνής πιστοποιήσεις και κατασκευάζονται σύμφωνα τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Στο εξωτερικό είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συστήματα ασφαλείας και εδώ και λίγα χρόνια έχοντας διεισδύσει στην Ελληνική αγορά μέσω της IDS Hellas, έχει κάνει πωλήσεις πάνω από 20.000 συναγερμούς. Τείνει να γίνει No1 στην επιλογή των εγκαταστατών συναγερμού βλέποντας την αξιοπιστία των προϊόντων και από τις πρώτες επιλογές των καταλωτών με θέμα την αγορά συναγερμού για το σπίτι τους ή την επιχείρηση.

 

Πληκτρολόγιο συναγερμού της IDS:

Το πληκτρολόγιο της IDS είναι συνδεδεμένο μέσω καλωδίου με τη κεντρική μονάδα και από εκεί χειριζόμαστε το συναγερμό (οπλίζουμε, αφοπλίζουμε, παράκαμψη ζωνών κ.α.). Τα πληκτρολόγια χωρίζονται σε δυο κατηγορίες στα LCD και στα LED. Η IDS έχει κάθε μονάδα τα δικά της πληκτρολόγια έτσι ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες της κάθε μονάδας της. Για τον συναγερμό IDS 805 έχει 2 πληκτρολόγια LED με λιτή και κομψή γραμμή, μεγάλα κουμπιά για να μην υπάρχουν φθορές με την πάροδο του χρόνου και λειτουργίες εύκολες και κατανοητές για κάθε χρήστη. Άλλωστε το σκεπτικό τους είναι η απλότητα και η λειτουργικότητα την στιγμή που θα χρειαστεί. Αντίστοιχα ο συναγερμός IDS X SERIES έχει 3 πληκτρολόγια 2 LED και 1 LCD. Το πληκτρολόγιο καμιά φορά καθορίζει την αγορά του συναγερμού και γιαυτό η IDS επενδύει σε απλές, κομψές λύσεις με βάση την απλότητα του χειρισμού

 

Ραντάρ συναγερμού:

Κατά την εγκατάσταση ο τεχνικός – εγκαταστάτης συναγερμού τοποθετεί ανιχνευτές κίνησης και κάθε δωμάτιο. Αυτό γιατί όταν τα αισθητήριά του ανιχνεύσουν κίνηση από μπροστά τους, ενεργοποιούνται. Όταν είμαστε στον χώρο, μέσω του πληκτρολογίου της IDS κάνουμε μερική όπλιση έτσι ώστε τα αισθητήρια του πληκτρολογίου να απενεργοποιούνται. Έτσι κινούμαστε άνετα στο χώρο μας με οπλισμένο το σύστημα συναγερμού μέσω των μαγνητικών επαφών (παγίδες). Και τα δυο κάνοντας όπλιση όταν φεύγουμε από το σπίτι ενεργοποιούνται. Καλό είναι στην αγορά συναγερμού να υπάρχουν ραντάρ σε όλους τους χώρους του σπιτιού ή της επιχείρησης

 

Σειρήνες συναγερμού:

Με την αγορά συναγερμού στο μυαλό μας πάντα η πρώτη εικόνα που μας έρχετε είναι η σειρήνα. Η σειρήνα τοποθετείται στο εξωτερικό μέρος του χώρου και συνήθως σε ευκρινές σημείο για να φαίνεται ότι ο χώρος έχει επαγγελματικό σύστημα συναγερμού. Οι συνεργαζόμενοι εγκαταστάτες της IDS προτείνουν σειρήνες που έχουν ενσωματωμένο φλας για να αναβοσβήνει. Αρκετές φορές στην αγορά συναγερμού περιλαμβάνεται και η εσωτερική σειρήνα. Εάν κάποιος παραβιάσει την σειρήνα αμέσως ενεργοποιείται ο συναγερμός μέσω του tamper που διαθέτουν. Όπως και ο κεντρική μονάδα της IDS, έτσι και η σειρήνα έχει μπαταρία για να υπάρχει αυτονομία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

 

Μαγνητικές επαφές - παγίδες συναγερμού:

Με τον όρο παγίδα συναγερμού ή αλλιώς μαγνητικές επαφές, αναφερόμαστε στις επαφές που τοποθετούμε στα παράθυρα και στην εξώπορτα για να οπλίσουμε τον συναγερμό μας. Με κάθε παραβίαση τους, δηλαδή όταν έχουμε οπλίσει και κάποιος ανοίγει την πόρτα, ενεργοποιείτε ο συναγερμός.

Συναγερμοί σπιτιών, Συναγερμοί καταστημάτων, ασύρματοι συναγερμοί, όλα στην επίσημη ιστοσελίδα της IDS στην Ελλάδα. Μέσα από το Blog μας μάθετε τα πάντα για μία αγορά συναγερμού σπιτιού και την εγκατάσταση συναγερμού σπιτιού και ότι άλλο χρειάζεται για την ασφάλειά σας

 

Οδηγίες χρήσης Συναγερμού IDS